Να γίνει το επόμενο βήμα στο διάλογο με το ΥΠΕΠΘ λένε οι πρυτάνεις

Δηλώσεις Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τους πρυτάνεις
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 14:45
UPD:14:50
A- A A+

Η διαδικασία του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη «ωριμάσει» και έχει φτάσει πλέον ο καιρός για το επόμενο βήμα, δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, στο περιθώριο εκδηλώσεις για τον αυριανό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. «Η βασική συναίνεση για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων μεταξύ των πρυτάνεων ήδη υπάρχει. Ο διάλογος για το νέο νόμο πλαίσιο έχει ωριμάσει. Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις του για την επεξεργασία του προσχεδίου του νόμου, έτσι ώστε να ανοίξει η συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων και να ολοκληρωθεί ο διάλογος. Είναι καιρός για το επόμενο βήμα», σημείωσε ο Κ. Κουσκουβέλης.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας επεσήμανε πως ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών έχει διττή διάσταση, καθώς αναδεικνύει την υποχρέωση των πανεπιστημίων να παρέχουν γνώση και να αποτελούν χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών. «Η σημερινή μέρα δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε με ευθύνη τους τρόπους να αυξήσουμε τη γνώση και να βελτιώσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε αναφερόμενος στην αναταραχή που υπάρχει στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, τονίζοντας ότι «το πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει ανοιχτό για να παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Αναστάσιος Μάνθος, στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αγωνία του για τη σημερινή συγκυρία στο χώρο της Παιδείας, αλλά και για την αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τις καταλήψεις.

H απάντηση είναι «ναι» ή «όχι», δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος, λέει η Αλ. Παπαρήγα

«Η απάντηση πρέπει να είναι "Ναι" ή "Όχι", δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος, δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Πρυτάνεις των Πανεπστημιών, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Η κα Παπαρήγα επέκρινε τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους όχι μόνο στο θέμα του άρθρου 16, αλλά γενικότερα για την παιδεία, για να υπογραμμίσει τη θέση του ΚΚΕ ότι μέσω ενός ισχυρού Όχι πρέπει να προβληθεί ποια δημόσια παιδεία θέλει ο τόπος.

Παράλληλα κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι αξιοποιούν την κατάσταση που επικρατεί προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ αφού επέκρινε τη δράση των κουκολοφόρων, τόνισε ότι δεν έχουν ευθύνη οι φοιτητές και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι καταλήψεις, σε σχέση με το ενδεχόμενο να χαθεί η εξεταστική περίοδος, γιατί, όπως είπε, θα χαθούν πολλά περισσότερα με το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττας, μιλώντας και εκ μέρους των άλλων πρυτάνεων, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τη συνέχεια, εξαιτίας του γεγονότος ότι το θέμα της παιδείας βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή