Κόντρα ΥΠΑΝ - Νομαρχίας Πειραιά για την υπόθεση της εταιρείας «Κορόνα»

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 15:15
UPD:16:24
A- A A+

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της Νομαρχίας Πειραιά εξελίσσεται το θέμα των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία τροφίμων της επιχείρησης «Κορόνα».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, σημείωσε πως η πτώχευση της εταιρείεα ήταν γνωστή στη Νομαρχία από τον Σεπτέμβριο. Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του ΥΠΑΝ, επισημαίνεται αφενός, ότι σε περίπτωση δικαστικής απόφασης πτώχευσης και κάθε άλλης μεταβολής, ενημερώνεται η οικεία Νομαρχία η οποία και τηρεί τα μητρώα των Ανωνύμων Εταιρειών.

Αφετέρου υπογραμμίζεται πως η Νομαρχία Πειραιά γνώριζε ότι το εργοστάσιο της εταιρείας δεν λειτουργούσε, αφού με την υπ’ αρ. πρωτ.: 680/ 03.10.06 Απόφαση του νομάρχη Πειραιά καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της Υπηρεσίας της Νομαρχίας Πειραιά, η από 14.09.06 απόφαση της εκτακτης γενικής συνέλευσης των Μετόχων, «περί μεταφοράς της έδρας της εταιρείας», το δε ακίνητο της εταιρείας, όπως σημειώνεται, είχε εκπλειστηριαστεί στις 26.07.06.

Επιπρόσθετα για την αποθήκη που διατηρούσε η εταιρεία επί της οδού Αιτωλικού αρ. 26 στον Πειραιά, η Νομαρχία Πειραιά γνώριζε ότι αυτή ήταν ακατάλληλη, αφού οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νομαρχίας εξέδωσαν το υπ’ αρ. πρωτ.: 2011/02.03.04 έγγραφο «περί ακαταλληλότητας του χώρου».

Ωστόσο σύμφωνα με τη ΓΓΕ , στις 31.01.05 εκδόθηκε Απόφαση του νομάρχη Πειραιά με αρ. πρωτ.: Β198/Φ14/ΠΕΙ3691, με την οποία χορηγήθηκε άδεια εγκατάστασης στην εν λόγω αποθήκη, διάρκειας έξι μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, με αφορμή και τις δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, η εταιρεία «ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΟΡΟΝΑ ΑΕΒΕ» αναδείχθηκε μειοδότρια στο Διαγωνισμό 106/05, για την προμήθεια 400 Μ.Τ. ζυμαρικών, για τις ανάγκες του ΓΕΣ/ΔΕΜ. Όπως αναφέρεται, επειδή η εταιρεία ποτέ δεν παρέδωσε καμία ποσότητα του υπό προμήθεια είδους, όπως προβλεπόταν από τη Σύμβαση, κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου μετέβησαν την Τρίτη, 07.11.06, στο εργοστάσιο της εταιρείας, στην οδό Αιτωλικού, αρ. 11, όπου διαπίστωσαν ότι οι είσοδοι ήταν κλειστές και κλειδωμένες με λουκέτο. ¶μεσα κινήθηκε η διαδικασία κήρυξης σε έκπτωση της προμηθεύτριας και επιβολής κυρώσεων.

Όσον αφορά εξάλλου τις προμήθειες σε τρόφιμα των δημόσιων νοσοκομείων από την εν λόγω εταιρεία, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 3204/03, αυτές δεν υπάγονται στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών της ΓΓΕ και ότι τα δημόσια νοσοκομεία διενεργούν απευθείας τους διαγωνισμούς για τις ανάγκες τους, η δε οριστική ποσοτική και ποιοτική παραλαβή γίνεται μετά από απόφαση της εκάστοτε Επιτροπής Παραλαβής.

Εν τω μεταξύ για την υπόθεση η εισαγγελία Πειραιά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ζητώντας να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, αναφορικά με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά σχετικά με υπόθεση άλλου προμηθευτή, ο οποίος φέρεται ως συμμετέχων σε διαγωνισμούς προμηθειών που διενεργεί η ΓΓΕ, διευκρινίζεται ότι μετά από αλλεπάλληλες γνωμοδοτήσεις της αρμόδιας Επιτροπής Κρατικών Προμηθειών, ο εν λόγω προμηθευτής απορρίπτεται σε όλους τους διαγωνισμούς που συμμετέχει, αφού έχει περιέλθει στις Υπηρεσίες της ΓΓΕ Απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία έχει κηρυχθεί έκπτωτος σε διαγωνισμό του Υπ. Δικαιοσύνης. Ο συγκεκριμένος προμηθευτής, υπογραμμίζεται, ουδέποτε αναδείχθηκε μειοδότης σε Διαγωνισμούς που διενεργεί η ΓΓΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή