Κάλεσμα Λαπόρτα για ενότητα στην Μπαρτσελόνα

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 13:05
UPD:13:05
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα δεν ήλπιζαν πολύ, σε αντίθεση με την αισιοδοξία των Λαπόρτα και Τσάβι...

Απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, για την τελευταία ημέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, η καταλανική ομάδα έχασε με το βαρύ για το όνομά της 0-3, αποτυγχάνοντας να προκριθεί στους «16».

Ο Τόμας Μίλερ έδωσε το πρώτο χτύπημα (34΄), στη συνέχεια τον μιμήθηκε πριν από το ημίχρονο (43΄) ο Λιρόι Σανέ και ο Τζαμάλ Μουσιάλα έβγαλε νοκ άουτ τους Ισπανούς σκοράροντας στο 62΄το 3-0 και καταστρέφοντας τις τελευταίες ελπίδες τους.

Αφότου επέστρεψε ως επικεφαλής της Μπαρτσελόνα τον περασμένο Μάρτιο, ο Ζοάν Λαπόρτα έστειλε ένα ενωτικό μήνυμα στους φιλάθλους μετά από αυτή την ανατροπή για τον καταλανικό σύλλογο, που ήταν συνηθισμένος να πρωταγωνιστεί.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι καιρός να κωπηλατήσουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου στο μικρόφωνο του TV3. «Οι παίκτες προσπάθησαν, αλλά δεν ήταν δυνατό. Είμαστε λυπημένοι, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Τρίτη στον όμιλό της, η Μπαρτσελόνα «εξέπεσε» στα πλέι οφ του Europa League, που οδηγούν στους «16» της διοργάνωσης.

Εκτός όμως από την αθλητική απογοήτευση, αυτή η αποτυχία θα έχει και οικονομικές συνέπειες, καθώς ο σύλλογος είχε υπολογίσει στον προϋπολογισμό του τη συμμετοχή στα προημιτελικά της πιο διάσημης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ανέφερε σήμερα ο ισπανικός Τύπος.

Η «Μπάρτσα» εμφανιζόταν πάντα στα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League από το 2003-2004. Αυτή τη στιγμή είναι 7η στο ισπανικό πρωτάθλημα μετά από 16 αγωνιστικές και την Κυριακή (12/12, 17:15) θα παίξει εκτός έδρας με την Οσασούνα, έχοντας στόχο ένα νέο ξεκίνημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις