Γ. Οικονόμου: Αβάσιμες και ξένες με την πραγματικότητα οι καταγγελίες για τις ΜΕΘ

«Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα» απάντησε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων παρεμβάσεων
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 13:00
UPD:13:22
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Για fake news έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει αναφορά στον εισαγγέα του Αρείου Πάγου «για να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις για τη διασπορά αυτής της ψευδούς είδησης».

«Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια. Είναι αδιανόητος κάθε διαχωρισμός των ασθενών. Ιατρικά και μόνο είναι τα κριτήρια. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος» τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «ξένοι με την πραγματικότητα, αδιανόητοι για την κυβέρνηση, προσβάλλουν τους υγειονομικούς και τους επιστήμονες και επίσης δηλητηριάζουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα στη μάχη που δίνεται καθημερινά στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας».

«Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων εν όψει Χριστουγέννων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα».

«Είναι γνωστά τα μέτρα που ισχύουν. Παραμένουμε σε αυτά και εστιάζουμε στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή τους» είπε.

Τι είπε για το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης έναντι των ανατιμήσεων 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια ο κ. Οικονόμου απάντησε αφενός σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο πως υπάρχει ένα πλαίσιο βάσει του οποίου γίνονται οι συνεννοήσεις ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και την Gazprom και πρόσθεσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα όλοι οι οικιακοί καταναλωτές φ.α. θα δουν την έκπτωση 15% που έχει εξασφαλίσει η ΔΕΠΑ.

Παράλληλα, πρόσθεσε, καταβάλλονται προς όλα τα επίπεδα προσπάθειες να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε οι καταναλωτές να έχουν στήριξη όσο το φαινόμενο των αυξήσεων είναι δυναμικό. «Ανάλογα με τις δυνατότητες του διαμορφώνονται θα γίνονται και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή