ΠΑΣΟΚ: Προαναγγέλονται κυρώσεις αν αποδειχθεί συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ

Π. Ευθυμίου: «Αν υπάρχει προσωπική συμφωνία στην Κέρκυρα είναι εκτός επίσημης γραμμής»
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 20:35
UPD:20:38
A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά είχε αποκλείσει με επίσημο τρόπο συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ.. Η μόνη συνεργασία που επιδιώχθηκε και υπήρχε κεντρικά ήταν με τον Συνασπισμό της Αριστεράς. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, στην Κέρκυρα, η τότε γραμματέας του Κινήματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη σε τοπικά κανάλια είχε ερωτηθεί επ’ αυτού και είχε κατηγορηματικά τονίσει ότι δεν υπάρχει καμιά συνεργασία με το ΛΑ.Ο.Σ., όπως δεν υπάρχει κεντρικά, ούτε τοπικά».

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΛΑ.Ο.Σ. στην Κέρκυρα και για υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμίου, «δεν τίθεται θέμα για το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, εάν σε προσωπικό επίπεδο κάποιο στέλεχος έχει προβεί σε οποιαδήποτε μορφή συμφωνίας, αυτό είναι ένα θέμα που θα διερευνηθεί και θα κριθεί απ’ τα αρμόδια όργανα του Κινήματος και φυσικά, κάθε τέτοια ενέργεια είναι απολύτως εκτός του πολιτικού πλαισίου που έθεσε το ΠΑΣΟΚ και στις συνεργασίες και συνολικά στον πολιτικό χειρισμό παρόμοιων θεμάτων».

Eπιβεβαιώνει τη συνεργασία ο Γ. Καρατζαφέρης

«Το ΛΑ.Ο.Σ. όπως κατ' επανάληψη είχε πει προεκλογικά και μετεκλογικά, στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές συνεργάστηκε σε τοπικό επίπεδο με ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σαφώς με λιγότερες συνεργασίες και με την Αριστερά», ανέφερε για το θέμα ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, διευκρινίζοντας ενδεικτικά ότι «στους νομούς Φθιώτιδας, Πιερίας, Ιωαννίνων και αλλού στηρίξαμε τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στο νομό Κέρκυρας το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όπως εξάλλου σε μία σειρά δήμων της Περιφέρειας και του Κέντρου, όπως το Καρπενήσι, τα Γρεβενά, αλλά και την Καλλιθέα, το Κερατσίνι, το Βύρωνα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ σε ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά: «Βιάστηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Μιλάνε εύγλωττα τόσο τα ψηφοδέλτια σε πολλές περιοχές της χώρας, όσο και οι φωτογραφίες του υποψηφίου δημάρχου τους στα κεντρικά γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ.».

«Αν θέλει η Χαριλάου Τρικούπη τους ετοιμάζουμε μία βιτρίνα με τέτοιες φωτογραφίες για το επόμενο συνέδριο του κόμματός τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή