ΠΑΣΟΚ: Παραπομπή του υποψήφιου Νομάρχη στην Κέρκυρα

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 21:10
A- A A+

Στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκε ο υποψήφιος Νομάρχης του Κινήματος στην Κέρκυρα, Γιώργος Μαχειμάρης, για σύναψη προεκλογικής συμφωνίας με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ.) κατά παράβαση της επίσημης γραμμής του κόμματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/29/1295509.htm . Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας συντονίστριας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, Αλεξάνδρας Τζούμα και παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης με το ακόλουθο παραπεμπτικό:

«Ο υποψήφιος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα σ. Μαχειμάρης, υπέγραψε προεκλογική συμφωνία συνεργασίας τοπικά με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ.)».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η ενέργεια αυτή παραβίασε τις αξίες και τις αρχές του Κινήματος, όπως αυτές κατοχυρώνονται στο ¶ρθρο 4 του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. Παραβίασε επίσης μία θεμελιώδη υποχρέωση των μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή προβλέπεται στο ¶ρθρο 19, παρ.4, σύμφωνα με το οποίο, «η πολιτική στάση των μελών του ΠΑΣΟΚ είναι σύμφωνη με τις αξίες και τις αρχές που εμπνέουν το Κίνημα. Δεσμεύονται για την τήρηση του Καταστατικού και τις αποφάσεις των οργάνων, και ελέγχονται για τυχόν παραβίασή τους».

Πέραν τούτων, όπως υπογραμμίζεται, η ενέργεια αυτή του υποψήφιου Νομάρχη παραβίασε τον Κανονισμό Ανάδειξης Υποψηφίων στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογες, σύμφωνα με το ¶ρθρο 14 του οποίου, «οι προεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος, καθορίζονται, μετά από πρόταση της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου».

Ο κ. Μαχειμάρης παραπέμπεται στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης σύμφωνα με το ¶ρθρο 54, παρ. 1 του Καταστατικού και του Αρθρου 3. του Κανονισμού Λειτουργίας της, σύμφωνα με το οποίο «μέλος του Κινήματος που ενεργεί κατά παράβαση του Καταστατικού, των Κανονισμών Λειτουργίας, του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, είναι δυνατόν να ελεγχθεί πειθαρχικά κατόπιν αιτιολογημένης παραπομπής του στο αρμόδιο όργανο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή