5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 09:28
UPD:09:28
A- A A+

1. Συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν και στο βάθρος... ουκρανική κρίση
Την πρώτη του συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στα 2,5 χρόνια της πρωθυπουργικής θητείας του θα έχει στις 12 το μεσημέρι στο θέρετρο Σότσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της χθεσινής συνομιλίας ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ του Ρώσου Προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν. Διαβάστε εδώ.

2. ΟΟΣΑ στη «Ν»: Μην χαθεί το μομέντουμ στις μεταρρυθμίσεις
H ελληνική οικονομία είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις σε σχέση με κρίσεις του παρελθόντος. Έχει ωστόσο μείνει πίσω στους εμβολιασμούς και θα πρέπει να επιταχύνει τον βηματισμό της προκειμένου να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική της. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» ο Τιμ Μπούλμαν, senior economist του ΟΟΣΑ, υπεύθυνος για την Ελλάδα, και ο Τίμο Λάιντεκερ από το ελληνικό Desk του Οργανισμού. Οι αξιωματούχοι του ΟΟΣΑ θεωρούν «ατού» τη στροφή της χώρας μας σε ένα πιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν, καθώς δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων τουριστικών οικονομιών, και επικροτούν τις επενδύσεις σε νέους πολλά υποσχόμενους τομείς, όπως αυτοί των κέντρων ερευνών και λογισμικού. Διαβάστε εδώ.

3. Εμβόλιο Pfizer / BioNTech: Έως και 40 φορές λιγότερο αποτελεσματικά τα αντισώματα κατά του στελέχους της Όμικρον 
Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer παρέχει πιο λίγη ανοσία ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον από ό,τι σε άλλα στελέχη του Covid-19, σύμφωνα με εργαστηριακά πειράματα που υποδεικνύουν ότι η τρίτη δόση μπορεί να βοηθήσει στην αναχαίτιση του νέου στέλεχους του ιού. Διαβάστε εδώ. 

4. Καταναλωτικά προϊόντα: Η εικόνα στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου
Ανατιμήσεις 2,1% με οριακή αύξηση προωθητικών ενεργειών και υποχώρηση της ιδιωτικής ετικέτας συνθέτουν την εικόνα που καταγράφει στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου η αγορά των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (FMCGs), η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης 1,9% με το συνολικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 6,5 δις ευρώ (σ.σ τα στοιχεία αφορούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη και δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της Lidl). Διαβάστε εδώ.

5. Αποκαλύφθηκε ο δημιουργός του Bitcoin;
Ένας επιστήμονας υπολογιστών που ισχυρίζεται ότι εφηύρε το Bitcoin και βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη ταυτότητα του Σατόσι Νακαμότο κέρδισε δικαστική μάχη, που του επιτρέπει να διατηρήσει στην κατοχή του ένα μεγάλο πακέτο του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή