Ν. Τζανάκης: Ρεβεγιόν με rapid test και μάσκα

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 08:57
UPD:09:49
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Δύο χιλιάδες θανάτους λόγω Covid-19 μέσα στις επόμενες 20 μέρες δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, όπως ανέφερε ο ίδιος, κρούοντας «καμπανάκι» κινδύνου ιδίως για τους ανεμβολίαστους.

«Από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα έχουμε 2.824 θανάτους. Από αυτούς το 90% αφορούσε άτομα άνω των 60 ετών και ήταν ανεμβολίαστοι. Η ομάδα αυτή που προσθέτει στους θανάτους είναι αυτή η δύσκολη ομάδα. Από αυτή τη δεξαμενή θα έρθει η πληθώρα των θανάτων» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε πως η μάσκα προσφέρει προστασία κατά της διασποράς του ιού και πρότεινε να γίνονται rapid test, ακόμα και στους εμβολιασμένους.

«Εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος και φοράει μάσκα έχει 99% προστασία για να μη μολυνθεί. Θα πρέπει να κινούμαστε με προσοχή, ακόμα και με τη μάσκα, έστω και με ένα άτομο δίπλα μας. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ένα test, αν και είμαι τριπλά εμβολιασμένος, για να είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ασυμπτωματικός φορέας» είπε.

Σε ό,τι αφορά τους γονείς που έχουν δισταγμούς σχετικά με το αν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, σημείωσε πως πρέπει να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους. «Αυτό το εμβόλιο είναι ένα από τα ασφαλέστερα εμβόλια. Προτρέπω τους γονείς οι οποίοι έχουν φόβους να συζητήσουν σοβαρά και να διαχειριστούν τους φόβους τους με τον παιδίατρό τους», δήλωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή