5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 09:15
UPD:09:15
A- A A+

1. Πιο κοντά στην έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία
Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας αλλά και για την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έκανε η Ελλάδα μετά και την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της 6ης δόσης, ύψους 767 εκατ. ευρώ, που αφορά τα κέρδη για την διακράτηση ελληνικών ομολόγων από ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (SMP’s & ANFA’s). Διαβάστε εδώ.

2. O CEO της Reds, Γιώργος Κωνσταντινίδης, μιλά στη «Ν»
Ξενοδοχεία σε συνδυασμό με τουριστικές κατοικίες, εμπορικό κέντρο και καζίνο περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Reds του ομίλου Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ-2,81% για το παραθαλάσσιο ακίνητο των 345.567 τ.μ. (πρώην αμερικανική βάση) στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης που περνά στην κατοχή της, έπειτα από τη χθεσινή ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) στην οποία πλειοδότησε με 40,2 εκατ. ευρώ. Διαβάστε εδώ.

3. «Τα λένε» Πούτιν-Μπάιντεν
Έξι μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής Ηνωμένων Πολιτειών -Ρωσίας στη Γενεύη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να συνομιλήσουν και πάλι σήμερα με κύριο θέμα την Ουκρανία. Διαβάστε εδώ. 

4. «Αποκαλυπτήρια» του νέου υπερσύγχρονου εμπορικού Commercial Hub στο Ελληνικό
Το νέο εμπορικό συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό παρουσιάζει σήμερα η Lamda Development, στην τέταρτη, κατά σειρά, διαδικτυακή ενημέρωση για το εμβληματικό έργο. Διαβάστε εδώ.

5. Ροχίνγκια: Γιατί μηνύουν το Facebook;
Δεκάδες πρόσφυγες Ροχίνγκια στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο στράφηκαν δικαστικά κατά του Facebook, κατηγορώντας τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι επέτρεψε τη διασπορά ρητορικής μίσους εναντίον τους. Οι Ροχίνγκια ζητούν συνολικά ως αποζημίωση πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας ότι το Facebook προώθησε τη βία εναντίον τους. Διαβάστε εδώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή