Συνελήφθη ο πρόεδρος της Σαμπντόρια για εταιρικά εγκλήματα και δόλια πτώχευση

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 16:08
UPD:17:13
EPA/RICCARDO ANTIMIANI
A- A A+

Ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας (Guardia di Finanza) στο πλαίσιο έρευνας του εισαγγελέα για εταιρικά εγκλήματα και δόλια πτώχευση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ομάδα της Λιγουρίας δεν εμπλέκεται στην έρευνα. Ο Φερέρο συνελήφθη στο Μιλάνο και μεταφέρθηκε στη φυλακή Σαν Βιτόρε, ενώ διατάχθηκε κατ' οίκον περιορισμός για άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η κόρη του Βανέσα κι ένας ανιψιός.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους φήμες για νέα έρευνα δόλιας πτώχευσης, εις βάρος του ιδιοκτήτη των «Ντοριάνι».

Όπως αναφάρθηκε από την Repubblica τις τελευταίες ημέρες, ο Φερέρο είχε αρχικά ερευνηθεί για την πώληση του μέσου Πέδρο Ομπιάνγκ το 2015 από τη Σαμπντόρια στη Γουέστ Χαμ έναντι 6,5 εκ. ευρώ. Τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί για υποθέσεις εκτός του συλλόγου.

Ο Φερέρο είχε κατηγορηθεί για δόλια δήλωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη, αλλά είχε αθωωθεί.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς «κοσκίνισαν» τα έγγραφα που αφορούσαν τις συμφωνίες των εταιρειών του, ψάχνοντας ένα άλλο οικονομικό  έγκλημα: τη δόλια χρεοκοπία.

Η κατηγορία προέκυψε μετά από ανάλυση διαφόρων αποσπασμάτων των συμβάσεων πτώχευσης που αφορούν ορισμένες εταιρείες του προέδρου της Σαμπντόρια.

Μάλιστα, στις 2 Οκτωβρίου 2014 σημαντικά ποσά είχαν έρθει απευθείας στον Μάσιμο Φερέρο, χρήματα που σύμφωνα με τους ανακριτές ήταν καλυμμένα πίσω από «ιδεολογικά ψευδείς εργασιακές συνεννοήσεις», που «δεν είχαν βάση» και κατ΄ αυτό τον τρόπο άδειασαν τα ταμεία της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις