ΗΠΑ: Η μετάλλαξη «Όμικρον» φέρνει αυστηρότερους κανόνες για τα ταξίδια

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 12:04
UPD:12:13
REUTERS/EDUARDO MUNOZ
A- A A+

Σε αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών κανόνων προχωρούν οι ΗΠΑ, με φόντο την εμφάνιση μίας σειράς κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους «Όμικρον»

Από την ερχόμενη εβδομάδα για τα διεθνή ταξίδια θα απαιτείται η διενέργεια τεστ Covid-19 ένα 24ωρο πριν από το ταξίδι, ανεξάρτητα από το αν οι ταξιδιώτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Όσοι νόσησαν πρόσφατα ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να προσκομίζουν βεβαίωση που να πιστοποιεί την ανάρρωσή τους. Παράλληλα, οι οδηγίες για χρήση μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία παρατείνονται έως τα μέσα Μαρτίου.

Εν μέσω ανησυχιών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος,  Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρουσίασε χθες ένα σχέδιο για μία στρατηγική αντιμετώπισης κορωνοϊού τον χειμώνα, που περιλαμβάνει δωρεάν τεστ στο σπίτι.

Δέκα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν εντοπιστεί σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες: στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Μινεσότα και τη Νέα Υόρκη και στη Χαβάη, όπου οι αρχές λένε ότι το άτομο αυτό δεν είχε πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού.

Πέντε από αυτά επιβεβαιώθηκαν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με την κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ, να προτρέπει τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Νωρίτερα σήμερα, οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία της Χαβάης ανακοίνωσαν πως εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον», σημειώνοντας πως πρόκειται για περίπτωση μετάδοσης στην κοινότητα, καθώς το άτομο που μολύνθηκε δεν έχει ιστορικό ταξιδιών.

Σύμφωνα με το BBC, η παραλλαγή έχει εντοπιστεί πλέον σε 30 χώρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή