Πέντε κρούσματα της Όμικρον στη Νέα Υόρκη

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 11:02
UPD:11:05
REUTERS/BRENDAN MCDERMID
A- A A+

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πέντε κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη η κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ.

Η Χόκουλ, ο οποίος πήγε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο για μια βραδινή ενημέρωση, είπε ότι τα κρούσματα αφορούν μια 67χρονη γυναίκα της κομητείας Σάφολκ «με κάποιο ιστορικό εμβολιασμού», η οποία ταξίδεψε πρόσφατα από τη Νότια Αφρική. Η γυναίκα, η οποία ανέφερε ήπια συμπτώματα, ήταν αρχικά αρνητική κατά την επιστροφή στις ΗΠΑ στις 25 Νοεμβρίου, αλλά αργότερα βρέθηκε θετική στις 30 Νοεμβρίου.

Δύο από τα άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται στο Κουίνς, ένα στο Μπρούκλιν και ένα άλλο «ύποπτο κρούσμα ταξιδιώτη» σε «έναν από τους πέντε δήμους», δήλωσαν αξιωματούχοι. Η κατάσταση εμβολιασμού αυτών των ατόμων και άλλες λεπτομέρειες, όπως το πού μπορεί να συνέβη η έκθεση , ήταν «άγνωστοι» τη στιγμή της ανακοίνωσης.

Αλλά ο ντε Μπλάζιο είπε ότι όλοι οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να υποθέσουν ότι η παραλλαγή εξαπλώνεται σε κοινοτικό επίπεδο. Ο ίδιος και η Χόκουλ προέτρεψαν όλους τους Νεοϋορκέζους να εμβολιαστούν, να λάβουν τις αναμνηστικές δόσεις, εάν είναι επιλέξιμοι, να φορέσουν μάσκες και να λάβουν άλλες προφυλάξεις.

Η κυβερνήτης είπε ότι τα κρούσματα «δεν αποτελούν λόγο συναγερμού». Πρόσθεσε ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι «το λαμβάνουν εξαιρετικά σοβαρά από την άποψη της δημόσιας υγείας» και «δεν εφησυχάζουν».

«Δεν είναι Μάρτιος του 2020», είπε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στις καταστροφικές πρώτες εβδομάδες της πανδημίας. «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται ότι αυτό θα είναι μια επανάληψη αυτού που συνέβη πριν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή