5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 09:33
UPD:09:33
A- A A+

1. «Ψήφος» στην Ελλάδα από Amazon
Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services θα έχει στις 09:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα παρουσιαστεί η επένδυση που ανακοινώθηκε χθες βράδυ από την εταιρεία και η αξία της οποίας θα είναι κατά πληροφορίες 200 εκατ. ευρώ.  Διαβάστε εδώ. 

2. Υπερδιπλάσιες επαναλοιμώξεις από την μετάλλαξη Όμικρον
Με σημαντική αύξηση των επαναμολύνσεων από κορωνοϊό στη Νότια Αφρική σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα, έχει συνδεθεί η παραλλαγή Όμικρον, σύμφωνα με την πρώτη λεπτομερή μελέτη για το μεταλλαγμένο στέλεχος που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

3. Μικρές ανατιμήσεις
 Σύμφωνα με την έρευνα της Nielsen ΙQ, η αγορά των ταχυκίνητων προϊόντων (FMCGs) στο δεκάμηνο καταγράφει  ρυθμό αύξησης εσόδων 2%, με τον Νοέμβριο ωστόσο το πρόσημο των πωλήσεων να “γυρνάει” αρνητικό.  Διαβάστε εδώ.

4.  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: 8 μεταρρυθμίσεις και 18 επενδύσεις στην ΑΑΔΕ
Οκτώ μεταρρυθμίσεις και 18 επενδύσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αφορούν την ΑΑΔΕ. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία φορολογικών εργαλείων πιο φιλικών στην ανάπτυξη αλλά και η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης. Διαβάστε εδώ.

5. Πάπας Φραγκίσκος: Πότε φτάνει στην Ελλάδα
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία, θα έχει σήμερα στις 08:30 ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Διαβάστε εδώ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή