Τελευταίο αντίο στον Νίκο Κούρκουλο

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 13:46
UPD:15:50
A- A A+

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αντίο στον Νίκο Κούρκουλο είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι του ηθοποιού, αλλά και απλοί πολίτες, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε στενό οικογενειακό κύκλο,ενώ παράκληση της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμό του Εθνικού θεάτρου για την ίδρυση σχολής σκηνοθεσίας -ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του Νίκου Κούρκουλου.

Στην κηδεία του παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, πολλά μέλη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Θόδωρος Πάγκαλος, και πολλά μέλη του Κοινοβουλίου. Παροντες επίσης, πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου (οικογένεια Βαρδινογιάννη, Σωκράτης Κόκκαλης κ.α.) και πλήθος κόσμου.

«Είμαστε σήμερα θλιμμένοι για την απώλεια όχι μόνο ενός μεγάλου ηθοποιού, αλλά μιας μεγάλης φυσιογνωμίας», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, ¶ννα Μπενάκη - Ψαρούδα.

«Υπήρξε μια μεγάλη φυσιογνωμία. Ο Νίκος Κούρκουλος δημιούργησε νέα δεδομένα για το Εθνικό Θέατρο, το οποίο σήμερα πραγματικά πενθεί», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

«Είχα την ευκαιρία και την μεγάλη τύχη να συνεργαστώ μαζί του όταν ήμουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και να ζήσω μαζί του το μεγάλο του όνειρο για ένα νέο Εθνικό Θέατρο. Χαίρομαι γιατί ο ίδιος είχε την χαρά να το δει να πραγματοποιείται. Ο Νίκος Κούρκουλος, δεν ήταν απλά ο Αστραπόγιαννος, ήταν μια μεγάλη φυσιογνωμία», είπε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάννη Πάλλη - Πετραλιά.

«Ήταν ένας σπουδαίος άνδρας, ένας σπουδαίος ηθοποιός, ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ο Νίκος Κούρκουλος ταυτίστηκε με το Εθνικό Θέατρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

«Ήρθαμε να ρίξουμε ένα δάκρυ και να τον "ξεπροβοδίσουμε"», δήλωσε συντετριμμένος ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Κλειστές σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν όλες οι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου σήμερα και αύριο.

Προτεινόμενα για εσάς