Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή ως αρνητής της πραγματικότητας

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 10:09
UPD:10:11
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

«Παραδοχή αποτυχίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Σε δηλώσεις του στο «Κρήτη TV» το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα είπε χθες από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης».

«Με μια του μόνο φράση -ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερο από εκείνο εντός ΜΕΘ- ο πρωθυπουργός κατήργησε την εντατικολογία και μας είπε ότι οι μονάδες εντατικής είναι άχρηστες» ανέφερε για να προσθέσει: «Μέσα στον Νοέμβρη θρηνήσαμε 2.217 συμπολίτες μας και η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει πόσες από αυτές τις απώλειες έγιναν εκτός ΜΕΘ, ενώ αυτή τη στιγμή πάνω από 150 άνθρωποι βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ακόμη τον κ. Μητσοτάκη πως «έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία με αποτέλεσμα την τραγωδία σε ανθρώπινες απώλειες και ένα καταστροφικό lockdown που έρχεται πιο κοντά. Τίποτα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στα μέτρα δεν αφορούν το τώρα. Ακόμη και αν με έναν μαγικό τρόπο αύριο όλοι εμβολιάζονταν θα συνεχίζαμε να έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δίμηνο μέχρι να χτίσουμε ένα συλλογικό τείχος ανοσίας» τόνισε.

Όπως σημείωσε «με την τακτική που ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης θα πετύχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή θα 'μπετονάρει' αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Όπως στην αρχή της πανδημίας τα έβαζε με τους νέους, τώρα λέει ότι φταίνε οι ηλικιωμένοι για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή