Καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις σε πορίσματα για το κλίμα

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 17:27
A- A A+

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον Πύργο του Αιφελ σχεδιάζει να σβήσει τα φώτα του για πέντε λεπτά αύριο, για να δείξει ότι η ανάπτυξη των οικοσυστημάτων και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν ζωτικής σημασίας ζητήματα.

Σε μικρή απόσταση από τον Πύργο, πραγματοποιείται η συνάντηση των ειδικών επιστημόνων για την αλλαγή του κλίματος στο πλανήτη μας. Το Διακυβερνητικό Συμβούλιο Κλιματολογικών Αλλαγών (IPCC) θα δώσει στη δημοσιότητα την Παρασκευή στο Παρίσι μια έκθεση που προβλέπει ότι ως το 2100 η θερμοκρασία της Γης θα ανέβει κατά 2 - 4,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από το επίπεδο που βρισκόταν κατά την προβιομηχανική εποχή.

Εν τω μεταξύ, επιστήμονες κρατικών αμερικανικών υπηρεσιών και αξιωματούχοι κατέθεσαν χθες, ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου αναφορικά με συστηματικές πολιτικές παρεμβάσεις, όπως τις χαρακτήρισαν, της κυβέρνησης Μπους, να υποβαθμίσουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τώρα και τα δύο σώματα του Κογκρέσου, έχουν θέσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην κορυφή της πολιτικής τους ατζέντας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή