Εμπειρογνώμονες: Θετικοί για την γ΄δόση στο 4μηνο - Πιστοποιητικό νόσησης μόνο με PCR

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 20:03
UPD:23:26
A- A A+

Θετική φαίνεται ότι είναι η Επιτροή εμπειρογνωμόνων στην πρόταση του πρωθυπουργού να μειωθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης εμβολιασμού στο 4μηνο αντί για το εξάμηνο.

Ήδη ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ζήτησε την Τρίτη να αλλάξει ο χρόνος χορήγησης του. 

Αλλαγές σε ό,τι αφορά στα πιστοποιητικά νόσησης εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με πληροφορίες.  Συγκεκριμένα ζητούν, το πιστοποιητικό νόσησης να δίνεται μετά από έλεγχο μόνο με PCR test.

Έως τώρα η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί  και με Rapid Test 

Επίσης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει στο μελλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης που αυτή τη στιγμή είναι 6 μήνες.

 Παράλληλα, η Επιτροπή, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο MEGA. θα εισηγηθει, όλοι οι εργαζόμενοι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα να είναι εμβολιασμένοι

 «Κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης», ανέφερε.

«Όσον αφορά στη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης.Με τα δύο self test που θα κάνουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, η διασπορά θα περιοριστεί» επεσήμανε

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή