Ανάκληση τροφίμων με αλλεργιογόνες ουσίες που δεν αναγράφονται στη συσκευασία

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 14:57
A- A A+

Ανακαλούνται από την εγχώρια αγορά τρόφιμα με αλλεργιογόνες ουσίες, οι οποίες δεν αναγράφονται στη συσκευασία, μετά από ελέγχους του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τα εξής προϊόντα:

α) Μπισκότα, με την εμπορική επωνυμία "Chocolate cookies 365- μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας", σε συσκευασίες των 150 γρ., που περιέχουν ποσότητα σόγιας, η οποία δεν επισημαίνεται στα ελληνικά. Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας 130309, ημερομηνία λήξης 06/08/2007, παρασκευάστηκε από την ολλανδική εταιρεία "Merba B.V." για λογαριασμό της βελγικής εταιρείας "Delhaize S.A. Group N.V." και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση "ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ - Βασιλόπουλος Α.Ε.", Λ. Σπάτων 81, Γέρακας, Αττική.

β) Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα-φουντούκια, με την εμπορική επωνυμία "Madona- Σοκολατίνια γάλακτος με ολόκληρα αμύγδαλα και φουντούκια Astir", σε συσκευασίες των 400 γρ., που περιέχει ποσότητα σόγιας, η οποία δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Το ανωτέρω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 08/09/2007 και παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε από την εταιρεία "Αστήρ - Α.Κ. Κωνσταντινίδης ΑΕΒΕ", Τσακάλωφ 4, Ταύρος.

γ) Σοκολατένιες δημιουργίες, με την εμπορική επωνυμία "Geneva - Fine chocolate creations", σε συσκευασίες των 500 γρ., που περιέχουν ποσότητα φιστικιών, η οποία δεν επισημαίνεται. Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας 06041344324 και ημερομηνία λήξης 04/2007 και παρασκευάστηκε από την εταιρεία "ΗΡΑ - Γαζελερίδη Χ. & Ε. Ο.Ε.", Λυσικράτους 15-17, Καλλιθέα, για λογαριασμό της εταιρείας "Φ. Λάβδας Α.Ε.", Κρήτης 27, Αργυρούπολη.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημέρωσε άμεσα τις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, από τις οποίες ζήτησε την απόσυρση του συνόλου των αντίστοιχων συγκεκριμένων παρτίδων. Όλες οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν άμεσα, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και σχετικοί έλεγχοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή