Γιαννάκου: Το υπουργείο θα ξανασυζητήσει όλες τις προτάσεις

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 16:30
A- A A+

Με πανεπιστημιακούς καθηγητές, ο οποίοι τάσσονται υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/31/1296375.htm , και διαφοροποιούνται από τις θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ, συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, παρουσία του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Θ. Βερέμη.

«Το υπουργείο θα ξανασυζητήσει όλες τις προτάσεις. Η πόρτα είναι ανοιχτή και για εκείνους τους πανεπιστημιακούς που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον διάλογο. Θα δεχθούμε όλες τις προτάσεις. Το υπουργείο Παιδείας θα τις επεξεργαστεί».

Η ΠOΣΔΕΠ έχει κηρύξει τριήμερη απεργία έως και αύριο, οπότε θα συγκληθεί εκ νέου η Διοικούσα Επιτροπή της Oμοσπονδίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την απεργία διαρκείας.

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με καταλήψεις και ετοιμάζονται για νέο συλλαλητήριο το Σάββατο, έξω από το ξενοδοχείο όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες της συνόδου των πρυτάνεων.

Στο μεταξύ, την αναθεώρηση του άρθρου 16 (για την οποία έχουν καταθέσει προτάσεις, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ) υπερψήφισαν οι βουλευτές των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, πλην των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Σωκράτη Κοσμίδη (που καταψήφισαν, όπως και οι βουλευτές του ΚΚΕ) και του Ανδρέα Λοβέρδου που δήλωσε «παρών».

Tην αναθεώρηση του άρθρου 16, στο σύνολό του, «για την ουσιαστική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ζητάει με επιστολή του προς τους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, «προκειμένου όχι μόνο να ανοίξει ο δρόμος για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και να απελευθερωθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από τον ασφυκτικό κρατικό εναγκαλισμό, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος αυστηρός και δίκαιος μηχανισμός αξιολόγησης Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή