Στα Η.Α.Ε. από 3 έως 12/2/2022 το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 16:25
UPD:16:44
A- A A+

Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, αρχικά προγραμματισμένο στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2021, θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2022 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η κλήρωση, σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, θα καθορίσει τους οκτώ αγώνες αυτής της διοργάνωσης μεταξύ των εκπροσώπων κάθε συνομοσπονδίας και της διοργανώτριας χώρας. Μάλιστα, θα εμπλακούν επτά ομάδες, έστω και αν ο αριθμός τους θα έπρεπε να έχει αυξηθεί στις 24, πριν η υγειονομική κρίση ανατρέψει τα σχέδια της FIFA.

Μεταξύ των συλλόγων είναι η Τσέλσι (νικήτρια του Champions League), η Παλμέιρας, που μόλις κατάκτησε το δεύτερο συνεχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες, η Μεξικανή Μοντερέι και η Αιγυπτιακή Αλ-Αχλί. Το γκρουπ συμπληρώνουν οι Σαουδάραβες της Αλ Χιλάλ, μαζί με την Αλ Τζαζίρα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας από το Όκλαντ.

Το Κατάρ φιλοξένησε την προηγούμενη διοργάνωση στις αρχές της χρονιάς, στην οποία νικήτρια αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Η διοργάνωση θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά αναβλήθηκε  για δύο μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η FIFA ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή προκριματικού τουρνουά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2022 για τις χώρες της Ωκεανίας, από τις 14 έως τις 30 Μαρτίου 2022: οκτώ ομάδες θα συγκεντρωθούν στο Κατάρ και θα δοθεί εισιτήριο για έναν αγώνα πλέι οφ τον Ιούνιο του 2022.

Αυτός ο αγώνας πλέι οφ μεταξύ της εκπροσώπου της Ωκεανίας και μιας ομάδας που κατετάγη τέταρτη στους προκριματικούς στη ζώνη Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής, καθώς και ο αγώνας μεταξύ της ομάδας που κατέλαβε την πέμπτη θέση στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής και μιας από την ασιατική ζώνη, θα διεξαχθούν στο Κατάρ στις 13 και 14 Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις