Οι δύο χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που ξεχωρίζουν στο Instagram

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 16:23
UPD:16:37
Shutterstock
A- A A+

Στην Ευρώπη, οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι ένα κλασικό βασικό στοιχείο της περιόδου των γιορτών. Οι άνθρωποι πίνουν ζεστά ποτά και δοκιμάζουν νόστιμες λιχουδιές ενώ περιηγούνται σε πάγκους γεμάτους με χειροτεχνίες. Είναι μια παράδοση αιώνων: Οι αρχαιότερες γνωστές καταγραφές μιας χριστουγεννιάτικης αγοράς χρονολογούνται από το 1296, όταν ο βασιλιάς Άλμπρεχτ Α' της δυναστείας των Αψβούργων έδωσε στους πολίτες της Βιέννης άδεια να πραγματοποιήσουν μια Krippenmarkt (αγορά Δεκεμβρίου) κατά τις εβδομάδες της Δευτέρας Έλευσης.

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και ο χιονάνθρωπος Jack Frost είναι εδώ. Τόσο μέσα από τις χαμηλές θερμοκρασίες της Βαλτικής όσο και όλες τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που εμφανίζονται σε όλη την Ευρώπη.

Το Advent Zagreb έχει ονομαστεί τρεις φορές το καλύτερο της Ευρώπης για κάποιο λόγο. Το εντυπωσιακό σε όλη την πόλη μετατρέπει την πρωτεύουσα της Κροατίας σε έναν εορταστικό παράδεισο με περισσότερες από 25 μοναδικές μικρές αγορές που συνδέονται άψογα με φώτα και δεντρόφυτες λεωφόρους που μετατρέπουν το Ζάγκρεμπ σε μια χαρούμενη mega αγορά. Οι μυριάδες πάγκοι πωλούν χειροποίητα δώρα καθώς και τοπικές σπεσιαλιτέ γαστρονομίας, όπως krpice sa zeljem (ζυμαρικά με λάχανο) και στρούντελ μήλου.

SHUTTERSTOCK
Χριστούγεννα στο Kew Gardens

Μια τέτοια δραστηριότητα που συνιστάται κατηγορηματικά για τους Λονδρέζους είναι μια χριστουγεννιάτικη αγορά, καθώς οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας διακατέχονται από ενθουσιασμό, όπως αναφέρει το Secret London, για την έξοχα εορταστική υπόθεση του Winter Wonderland. Αλλά μια χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη έχει στεφθεί η δεύτερη πιο γραφική σε ολόκληρη την Ευρώπη, και αυτή τη φορά δεν είναι η Winter Wonderland.

Χριστούγεννα στο Κιου… κάντε μια υπόκλιση. Σε μια μελέτη του PaulCamper που συγκέντρωσε 600 χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την Ευρώπη, το μαγικό εορταστικό μονοπάτι φωτός κατέλαβε την εντυπωσιακή θέση νούμερο 2, απλώς χάνοντας από το Advent στο Ζάγκρεμπ, το οποίο συγκέντρωσε ένα πανίσχυρο 68.315 hashtag στο Instagram.

Όσον αφορά το θέαμα, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Kew Gardens κατετάγη τόσο ψηλά, με ένα εκατομμύριο φώτα που αναβοσβήνουν γύρω από τα κλαδιά. Αυτό τους βοήθησε να συγκεντρώσουν 52.780 hashtags, ξεπερνώντας τις Χριστουγεννιάτικες αγορές του Μάντσεστερ, οι οποίες ήρθαν στην τρίτη θέση με 48.252.

Στην πραγματικότητα, στην έρευνα επικράτησαν οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι θέσεις τέσσερα και πέντε διεκδικήθηκαν από αυτές του Εδιμβούργου και του Μπαθ, ενώ η Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων (Winter Wonderland) του Χάιντ Παρκ και η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης του Μπέρμιγχαμ κατετάγησαν στις θέσεις εννέα και δέκα.

SHUTTERSTOCK

Η βραβευμένη αγορά του Ζάγκρεμπ πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης και είναι επίσημα η πιο πολυφωτογραφημένη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη στο Instagram. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί σε όλη την Ευρώπη περιλαμβάνουν τις αγορές Tuomaan στο Ελσίνκι, τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βρότσλαβ, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βιέννης και το Capitale de Noël του Στρασβούργου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή