FIFA: Η εφαρμογή του ημιαυτόματου οφσάιντ ξεκινά στο Αραβικό Κύπελλο 2021

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 13:49
UPD:14:02
REUTERS/KAI PFAFFENBACH
A- A A+

Ο πειραματισμός της ημιαυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ θα ξεκινήσει αύριο, με την έναρξη του Αραβικού Κυπέλλου (Arabian Cup) 2021.

Αυτές οι δοκιμές στο Κατάρ είναι «το πιο σημαντικό τεστ μέχρι στιγμής», δήλωσε στο Fifa TV ο Πιερλουίτζι Κολίνα, επικεφαλής διαιτησίας της FIFA.

«Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη, τόσο στην προετοιμασία πριν τον αγώνα όσο και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων», εξήγησε ο Ιταλός πρώην διεθνής διαιτητής.

«Σε περίπτωση οφσάιντ η απόφαση λαμβάνεται μετά από ανάλυση όχι μόνο της θέσης των παικτών αλλά και της συμμετοχή τους στην κίνηση. Η τεχνολογία - σήμερα ή αύριο - μπορεί να τραβήξει μια γραμμή, αλλά η αξιολόγηση της παρέμβασης στο παιχνίδι ή με έναν αντίπαλο παραμένει στα χέρια του διαιτητή».

Ο διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας στο ποδόσφαιρο, Γιοχάνες Χοτζμίλερ, εμβάθυνε στις λεπτομέρειες του πώς θα λειτουργήσει η τεχνολογία.

«Θα έχουμε μια κάμερα εγκατεστημένη κάτω από την οροφή κάθε γηπέδου», επιβεβαίωσε. «Τα δεδομένα παρακολούθησης των άκρων που εξάγονται από το βίντεο θα σταλούν στις επιχειρησιακές αίθουσες».

Και συμπλήρωσε: «Η υπολογισμένη γραμμή οφσάιντ και το ανιχνευμένο σημείο λακτίσματος θα παρέχονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στον χειριστή επανάληψης, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να τα δείξει αμέσως στον VAR. Στο Arab Cup 2021, ο βοηθός VAR θα μπορεί να επικυρώσει και να επιβεβαιώσει αμέσως τις πληροφορίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις