«Θερίζει» την Μπελενένσες η παραλλαγή «Όμικρον»

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:24
UPD:17:08
REUTERS/PEDRO NUNES
A- A A+

Συνολικά 13 κρούσματα κορωνοϊού με τη νέα παραλλαγή «Όμικρον» εντοπίστηκαν στις τάξεις της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπελενένσες, τα οποία αφορούν ποδοσφαιριστές και παράγοντες του συλλόγου και σχετίζονται όλα με την πρόσφατη επιστροφή παίκτη από τη Νότια Αφρική.

Το ανακοίνωσε η αρχή δημόσιας υγείας DGS, διευκρινίζοντας ότι η νέα παραλλαγή εντοπίστηκε μετά από τον αγώνα της Μπελενένσες εναντίον της Μπενφίκα, το περασμένο Σάββατο (27/11).

Είναι η αναμέτρηση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην ιβηρική χώρα, καθώς ο γηπεδούχος σύλλογος του Μπελέμ, αποδεκατισμένος ήδη από τα κρούσματα Covid-19, ξεκίνησε το παιχνίδι με τους εννέα παίκτες που υπήρχαν διαθέσιμοι, καθώς η υπόλοιπη ομάδα βρισκόταν σε απομόνωση.

Με το σκορ 7-0 στο ημίχρονο, στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος επέστρεψαν μόλις οι επτά και σε λίγο έμειναν έξι, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Πάουλο Μότα να διακόψει το παιχνίδι.

«Βρισκόμαστε όλοι σε απομόνωση εκτός από την ομάδα Νέων, που δεν είχε παίξει το Σάββατο», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του συλλόγου.

«Δύο ή τρεις παίκτες και δύο ή τρεις παράγοντες έχουν συμπτώματα, αλλά τίποτα σοβαρό, οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί. Όλοι περιμένουν να επαναλάβουν τις εξετάσεις μόλις δώσει την έγκριση η αρχή δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Τα πυρά, απ΄ όλες τις πλευρές, στρέφονται κατά της πορτογαλικής Λίγκας, που δεν ανέβαλε την αναμέτρηση και κατ΄ αυτό τον τρόπο κατέστησε υποχρεωτική τη διεξαγωγή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις