Δεκαήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Αθήνα

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 18:08
A- A A+

Με ένα δεκαήμερο πολιτισμικό πανηγύρι, που θα στηθεί από την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου και θα απλωθεί σε 11 πλατείες στο κέντρο και στις γειτονιές, στο Ζάππειο και στη Βαρβάκειο Αγορά, ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στη φετινή Αποκριά.

«Επιθυμία μας, να ερωτευθούν οι Αθηναίοι αυτή την περίοδο χαράς και ξεγνοιασιάς, την πόλη μας, μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα που θα προσπαθήσει ο Δήμος της Αθήνας να αναβιώσει», δήλωσε ο δ΄ημαρχος Αθηναίων.

Την Αυλαία θα ανοίξει ομάδα καρναβαλιστών με τα Αποκριάτικα Ντελαλήματα. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα έχουν την ευκαιρία σε 25 συνολικά παραστάσεις, να απολαύσουν απαγγελίες από κείμενα του Νίκου Πολίτη, ερμηνείες από διασκευασμένα τραγούδια.

Στην Πλάκα και συγκεκριμένα στην Πλατεία της Φιλομούσου Εταιρείας, θα ξαναζωντανέψουν μνήμες και αποκριάτικα δρώμενα από τους Μωμόγερους. Στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 8 έώς τις 18 Φεβρουαρίου, θα στηθεί μια παραμυθένια χώρα, η Καρναβαλοχώρα, που θα περιλαμβάνει κινούμενα καρναβαλικά στοιχεία, εξέδρα θεαμάτων, ομαδικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, χορό, κουκλοθέατρο, ζογκλέρ, θέατρα δρόμου, παραδοσιακά έθιμα και πολλά δρώμενα.

Για δύο Κυριακές 11 και 18 φεβρουαρίου τα παιδιά θα διασκεδάσουν στο Ζάππειο σε ένα μεγάλο πάρτι με τις Μαγικές Σβούρες.

Η φετινή αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου σε τρεις λόφους της Αθήνας, Φιλοπάππου, Στρέφη και Σκουζέ.

Προτεινόμενα για εσάς