Οι πρώτες αντιδράσεις στην πρόταση μομφής

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 12:52
UPD:13:38
A- A A+

Η πρόταση μομφής http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/02/1297199.htm αποτελεί αντανάκλαση των προσωπικών και των πολιτικών αδιεξόδων που αντιμετωπίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσέλθει στη Βουλή και να αναδείξει το έργο της, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της τετραετίας», πρόσθεσε.

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε τα εξής: «Αν νομίζει το ΠΑΣΟΚ ότι έτσι θα αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, θα καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις ή θα βάλει στο "ντουλάπι" την αναθεώρηση του Συντάγματος, απατάται. Σε ερώτηση για το εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές απάντησε: «Αστειεύστε; Θα έχουμε ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο».

«Ο κ. Γ. Παπανδρέου σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τα μεγάλα εσωκομματικά προβλήματα και εμφανώς ευρισκόμενος σε θέση αδυναμίας, αρνείται την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία θυσιάζει σε κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες», σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Αντώναρος, προσέρχεται στη συζήτηση με τη σοβαρότητα που επιβάλλει ο σεβασμός στους θεσμούς και στους πολίτες.

Για το αίτημα Παπανδρέου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι ισχύουν οι προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Η συζήτηση, βάσει του άρθρου 142 του κανονισμού της Βουλής, θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή