Η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έσωσε δύο ναυαγούς

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 10:32
UPD:10:34
Action Images/Action Images
A- A A+

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ήρθε στο φως μία ξεχωριστή ιστορία από την παρουσία του στη Βαρκελώνη.

Τριάντα εννιά χρόνια πίσω. Μεσόγειος θάλασσα. 20 Φεβρουαρίου 1983. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται στο προσωπικό του σκάφος μαζί με τον ατζέντη του, Χόρχε Τσίστερπιλερ και φίλους τους. Το ρολόι δείχνει 5 τα ξημερώματα. Βρισκόμαστε στην εποχή όπου ο Μαραντόνα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, στην εποχή όπου ο Άντονι Γκοιγκοετσέα του έσπασε το πόδι, στα πρώτα χρόνια του εθισμού του με την κοκαϊνη.

Το κότερο που ανήκει σε έναν φίλο του Ντιέγκο, με το όνομα Χοσέ Λουίς, φεύγει από το Σαν Φελιού με προορισμό την Τόσα. Στην πορεία το κότερο θα εντοπίσει δύο ναυαγούς, οι οποίοι πάλευαν με τα κύματα, καθώς το γιότ τους είχε παρασυρθεί. Ο Χοσέ Λουίς έπεσε στο νερό για να τους βοηθήσει και ο Μαραντόνα πρωταγωνίστησε στις ενέργειες διάσωσης, όντας στο τιμόνι και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει σε αυτή την πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Με τις απαιτούμενες ενέργειες οι δύο ναυαγοί διασώθηκαν, ανέβηκαν στο κότερο και στην συνέχεια έδωσαν κατάθεση στις αρχές.

Οι δύο επιζώντες δήλωσαν πως στο γιοτ τους υπήρχαν ακόμη τέσσερις άνθρωποι ενώ κανείς δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια φωτογραφία ενώ και ο Μαραντόνα δεν είχε δηλώσει ποτέ κάτι σχετικό με το θέμα.

 Στις 21 Φεβρουαρίου του 1983 η ισπανική εφημερίδα El Pais θα κυκλοφορήσει με τίτλο πως «Ο Μαραντόνα έσωσε δύο ναυαγούς» και αυτό το πρωτοσέλιδο ήταν η αφορμή για να... κυκλοφορήσει και πάλι αυτή η ιστορία που είχε ως πρωταγωνιστή έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, αν όχι τον κορυφαίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις