Παπαρήγα: «Σε φιάσκο θα καταλήξει η πρόταση μομφής»

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 17:30
A- A A+

Σε φιάσκο εκτίμησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ότι θα καταλήξει η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας παράλληλα για αντιπολίτευση - ανέκδοτο του ΠΑΣΟΚ, στη προσπάθεια του, όπως είπε, «να γλυστρίσει από τις δεσμεύσεις του για να υπηρετήσει τις επιλογές του κεφαλαίου και να συγκαλύψει ότι συμφωνεί στα βασικά με τη κυβέρνηση».

«Είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος να ασκήσει το δικαίωμα αυτό, αλλά θα είναι μεγάλο φιάσκο. Θα γίνει μία μεγάλη συστηματική προσπάθεια για να κυριαρχήσει σε 24ώρη βάση το εκβιαστικό δίλημμα μεταρρυθμίσεις ή χανόμαστε από τη μια και από την άλλη πλευρά εκλογές ή χανόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Είναι ευκαιρία να προβληματιστούν ο λαός, ο αγρότης, ο συνταξιούχος, αυτοί που βρίσκονται στους αγώνες, να ασκήσουν πίεση μαζική, δυναμική, να δημιουργήσουν καταστάσεις μαζικής αντεπίθεσης. Σ' αυτή τη διαδικασία, όταν ο κομματισμός φουντώνει, το ελπιδοφόρο στοιχείο είναι η παρέμβαση του λαού. Γιατί όταν τα λαϊκά προβλήματα είναι μόνο ταμπέλα, το ελπιδοφόρο είναι οι αγώνες».

«Η ΝΔ βλέπει το λαό πίτα, το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, παίρνουν ένα μαχαίρι για να δουν πως θα τη μοιράσουν. Δεν μπορώ να διαλέξω ποιος είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος του κεφαλαίου», κατέληξε η κ. Παπαρήγα, ενώ στα χειροκροτήματα που δέχθηκε από τα έδρανα της ΝΔ (μετά τα «πυρά» της κατά του ΠΑΣΟΚ) παρατήρησε:

«Το ΚΚΕ είναι συνηθισμένο σε προβοκάτσιες, οι προβοκάτορες δεν πετύχουν το στόχο τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή