Νέα δημοσκόπηση: Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι Βρετανοί

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό...»
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 14:04
UPD:17:13
A- A A+

Η πλειοψηφία των Βρετανών δηλώνει υπέρ της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, από το βρετανικό YouGov.co.uk.  

Ανάρτηση για την αποδοχή από τη βρετανική κοινή γνώμη του αιτήματος της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτή παραθέτεται απόσπασμα από τη δημοσκόπηση του YouGov στην οποία το 59% απαντά ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα. Μόλις ένα 18% απαντά ότι ανήκουν στη Βρετανία και ένα 22% απαντά ότι δεν γνωρίζει, το σχετικό ερώτημα τέθηκε σε 7.717 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία.

Η επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα είναι η επικρατούσα άποψη σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των ερωτηθέντων, δηλαδή ανά φύλο, πολιτικές πεποιθήσεις, ηλικία και κοινωνική τάξη.

Ενδεικτικά, το 49% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος απαντά «Ελλάδα» στο ερώτημα έναντι 28% που απαντά «Βρετανία». Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος είναι 73% έναντι 11%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό...»

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρή. Ας την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μια κίνηση που υποστηρίζεται από τον βρετανικό λαό», έγραψε ο πρωθυπουργός, στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, με αφορμή τα στοιχεία της παραπάνω δημοσκόπησης.

Προτεινόμενα για εσάς