General Electric: Επικεφαλής της NBC Universal, ο Jeff Zucker

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 11:06
A- A A+

ΣΤΗ θέση του επικεφαλής του σκέλους τηλεόρασης και ταινιών, NBC Universal Inc., της General Electric Co., θα προαχθεί ο Jeff Zucker, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, μετέδωσε το Bloomberg News.

Ο Jeff Zucker, προάγεται στη θέση του επικεφαλής της NBC Universal Inc.

Ο Zucker, που έγινε γνωστός από την πρωϊνή εκπομπή του NBC, «Today», θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο και ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της NBC Universal, Robert Wright, που ηγήθηκε των της εταιρείας για δύο δεκαετίες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της General Electric, Jeffrey Immelt, επεκτείνει την εποπτεία του Zucker, εκτός της τηλεόρασης και των στούντιο παραγωγής ταινιών σε θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και την Ιαπωνία. Ο Immelt πιστεύει ότι ο

Zucker μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία της τηλεόρασης του NBC, του οποίου οι δείκτες έχουν βελτιωθεί σε όλο το σκέλος ψυχαγωγίας. Ο Zucker, 41 ετών, ηγήθηκε της προσπάθειας μείωσης του κόστους της NBC Universal κατά 750 εκατ., που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή μείωσης των κερδών.

Ο Zucker, που ήταν ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της NBC Universal Group, ήταν άμεσος διάδοχος του Wright, 63 ετών. Η εκπρόσωπος της NBC Universal, Rebecca Marks, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όπως και ο εκπρόσωπος της General Electric, Gary Sheffer.

Oι μετοχές της General Electric σημείωσαν άνοδο 4 σεντς, φθάνοντας στα 36,27 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις 2/2. Μέσα στο έτος έχουν σημειώσει απώλειες 2,5%. Η General Electric μοιράζεται την κυριότητα του NBC Universal με την Vivendi SA, που έχει μερίδιο 20%.

Ο Zucker κληρονομεί μία εταιρεία μέσων που περιλαμβάνει το δίκτυο NBC, καλωδιακά κανάλια και τα Universal Studios, ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής ταινιών του Hollywood.

Το δίκτυο άρχισε να ανακάμπτει από τη μείωση των κερδών επί έξι έτη.

Τρία υψηλόβαθμα στελέχη της NBC Universal, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των πωλήσεων, του επικεφαλής τηλεόρασης του ομίλου και του προέδρου της καλωδιακής τηλεόρασης, αποχώρησαν από την εταιρεία από τον Νοέμβριο με την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Zucker.

Η NBC Universal εμφάνισε τα πρώτα κέρδη σε τέσσερα τρίμηνα, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 5%, στα 841 εκατ. δολάρια.

Η τηλεοπτική καριέρα του Zucker άρχισε πριν από 20 χρόνια, ως ερευνητή στην κάλυψη των αθλητικών του NBC Sports, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, το 1988. Εγινε παραγωγός και μετά επικεφαλής παραγωγής του σόου «Today» του NBC. Τον Δεκέμβριο του 2003 έγινε πρόεδρος του σκέλους ψυχαγωγίας, ειδήσεων και καλωδιακής του NBC και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τη θέση του προέδρου του NBC Universal Television Group, παίρνοντας τον τίτλο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή το 2005.

Ο Wright, ήταν πρόεδρος του σκέλους οικονομικών υπηρεσιών της General Electric, όταν η τελευταία αγόρασε την RCA Corp. το 1986. Ο ίδιος πρόσθεσε καλωδιακά κανάλια, όπως το CNBC, το MSNBC και το Bravo, και αγόρασε την Telemundo, το δεύτερο σε μέγεθος ισπανόφωνο τηλεοπτικό κανάλι στις ΗΠΑ. Το 2003 η General Electric αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της Vivendi Universal SA, στις ΗΠΑ, προσθέτοντας τα στούντιο, τα θεματικά πάρκα, τα καταστήματα καλωδιακής USA, τα κανάλια The SciFI Channel και Trio, και μία βιβλιοθήκη ταινιών.

Προτεινόμενα για εσάς