Θεσσαλονίκη: Eπίσημη διεκδίκηση της «Φόρμουλα 1»

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 17:18
UPD:17:22
A- A A+

Αναπτυξιακό τουριστικό έργο το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα στην οικονομική ανάκαμψη της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, χαρακτήρισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης την κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου στο νομό Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη Tύπου στην διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε την επίσημη διεκδίκηση της πίστας αγώνων «Φόρμουλα 1».

Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων τα οποία ενισχύουν την υποψηφιότητα του νομού Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αποβιομηχάνιση της περιοχής η οποία συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, την έλλειψη μεγάλων αναπτυξιακών έργων, την αναγκαιότητα αύξησης των θέσεων εργασίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη διεθνούς προβολής της Μακεδονίας σε εποχές -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- που οι παραχαράκτες της ιστορίας εξακολουθούν να προκαλούν.

Στη συνέντευξη παρέστησαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων του νομού Θεσσαλονίκης καθώς και εκπρόσωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Yπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την κατασκευή και στην Ελλάδα αυτοκινητοδρομίου (πίστα αγώνων Φόρμουλα 1)

Υποψηφιότητα για το αυτοκινητοδρόμιο έχει εκδηλωθεί από την Πάτρα, το Ηράκλειο και τον Ορχόμενο.

Στη Θεσσαλονίκη η Νομαρχία έχει συστήσει επιτροπή τα μέλη της οποίας πραγματοποιούν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές του Νομού για την εξέυρεση της κατάλληλης τοποθεσίας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα.

Πρόταση είναι το έργο αυτό να λάβει την επωνυμία «Αυτοκινητοδρόμιο Μακεδονίας» και να καταχωρηθεί παγκοσμίως. «Αντιλαμβάνεστε εύκολα την σκοπιμότητα της προτάσεως ιδιαίτερα σε εποχές που οι παραχαράκτες της ιστορίας εξακολουθούν κατά τρόπον προκλητικό να θέτουν ανύπαρκτα ζητήματα», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις