«Μην περιμένετε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν την Ευρώπη με νέα lockdown»

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 13:34
UPD:13:37
EPA/Leigh Vogel / POOL
A- A A+

Οι ΗΠΑ δεν φαίνεται πω - προς το παρόν - θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ευρωπαϊκών κρατών και να επιβάλουν  εκ νέου σκληρούς περιορισμούς για τον COVID-19 εν μέσω αύξησης νέων κρουσμάτων.

«Δεν οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο συντονιστής της απάντησης στον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου Τζέφρι Ζίντς τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου. «Μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε με κανέναν τρόπο την οικονομία μας. Έχουμε το 82% των ανθρώπων τώρα με μία δόση εμβολίου και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα».

Αυτό το ποσοστό εμβολιασμού είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των κρατικών εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προθεσμία για να εμβολιαστούν.

«Μπροστά από την αποψινή προθεσμία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει επιτύχει συμμόρφωση κατά 95% και το 90% των 3,5 εκατομμυρίων ομοσπονδιακών εργαζομένων είναι ήδη εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Ζιντς . Το 5% έχει υποβάλει αιτήματα εξαίρεσης για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους που είτε έχουν εγκριθεί είτε εκκρεμούν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι τα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου είναι εμβολιασμένα κατά 99%.

Συνολικά, περίπου το 74% των Αμερικανών ηλικίας άνω των 5 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο, ενώ το 63% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το ποσοστό 82% που αναφέρεται από τον Ζιντς αναφέρεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών με τουλάχιστον μία δόση.

«Αυτό είναι υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Ζιντς , προσθέτοντας «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε» -εμβόλια, ενισχυτικές δόσεις και θεραπείες αντισωμάτων- «για να κρατάμε τους ανθρώπους ασφαλείς χωρίς να κάνουμε πίσω με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή».

Τα νέα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη είναι επί του παρόντος η εστία νέων μολύνσεων, με την Αυστρία να επιβάλλει εθνικό lockdown τη Δευτέρα και την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Κροατία να επιβάλλουν νέους περιορισμούς.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, έδωσε μια δυσοίωνη προειδοποίηση τη Δευτέρα ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα, «σχεδόν όλοι στη Γερμανία … θα εμβολιαστούν, θα αναρρώσουν ή θα πεθάνουν».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή