Βγάλτε μια κόλλα χαρτί, γιατί οι ειδικοί του Wine Plus έφτιαξαν μια λίστα με διάφορους sos γαστρονομικούς όρους που πρέπει να γνωρίζουμε.
Black onion (μαύρο σκόρδο): Το μαύρο σκόρδο είναι παμπάλαια ιαπωνική επινόηση. Είναι σκόρδο ευγενώς σαπισμένο (noblement pourrit) που έχει ζύμωση και μακροχρόνια παλαίωση. Για να το πετύχουν αυτό οι σεφ χωρίς να περιμένουν μήνες, κρατάνε τα σκόρδα σε σταθερή θερμοκρασία, 55oC, για 2-3 εβδομάδες. Η χαρακτηριστική αψάδα και μυρωδιά εξαφανίζονται και τα μαύρα σκόρδα αποκτούν γλύκα σαν το πετιμέζι και άρωμα που θυμίζει γλυκόριζα.
Διαβάστε περισσότερα