Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανεξετάσει τους ταξιδιωτικούς κανόνες για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 16:14
UPD:16:16
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Η Βρετανία θα αναθεωρήσει τους ταξιδιωτικούς κανόνες της για τον COVID-19 τον Ιανουάριο και εξετάζει τη μεταρρύθμιση του συστήματος χρονοθυρίδων των αεροδρομίων ως μέρος μιας ευρύτερης νέας αεροπορικής στρατηγικής, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ρόμπερτ Κορτς.

Η Βρετανία υστερεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για την πανδημία, με τις αεροπορικές εταιρείες να διαμαρτύρονται ότι η ανάγκη για τεστ κορωνοϊού τη 2η ημέρα και τα περίπλοκα έντυπα ιχνηλάτησης επιβατών έχουν αποτρέψει τους ανθρώπους από το να ταξιδεύουν από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα αναθεωρήσουμε την πολιτική τον Ιανουάριο. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Κορτςστο συνέδριο της Airlines UK.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προτίθεται να προσθέσει την κατάσταση ενισχυτικής δόσης στο πάσο Covid-19 για εξερχόμενα τα διεθνή ταξίδια, αν και είπε ότι δεν θα προστεθούν στο πάσο εσωτερικού αυτή τη στιγμή.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει αναμνηστική ή τρίτη δόση θα μπορούν να αποδείξουν την κατάσταση του εμβολίου τους μέσω του NHS Covid Pass από την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι δεν απαιτείται αναμνηστική δόση για να ταξιδέψουν στην Αγγλία.

Ο Κορτς είπε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος χρονοθυρίδων αεροδρομίων της χώρας παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα συμπεριληφθεί στη νέα αεροπορική στρατηγική της.

Σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν το 80% των δικαιωμάτων απογείωσης και προσγείωσης σε πολυσύχναστα αεροδρόμια ή να εκχωρούν χρονοθυρίδες σε ανταγωνιστές, αλλά ο λεγόμενος κανόνας «χρήσιμοποιήστε το ή χάστε το» ακυρώθηκε νωρίς στην πανδημία, όταν η κρίση καθόρισε τις περισσότερες πτήσεις. .

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή