Ντέρμπι «αιωνίων» ξανά μετά από 1.100 ημέρες

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 11:32
UPD:11:40
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν ξανά απόψε (22/11, 19:30) στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η 8η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.

Οι δύο «αιώνιοι» θα αναταμώσουν τους δρόμους τους 1.100 ημέρες από την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί και ήταν για την 6η αγωνιστική της περιόδου 2018-19, στις 18 Νοεμβρίου 2018, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο ΟΑΚΑ με 79-70. 

Στην έδρα του Ολυμπιακού, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί για τελευταία φορά στις 8 Οκτωβρίου 2017 (1η αγωνιστική), με τους «πράσινους» να αποχωρούν με «διπλό» (68-71).  

Έκτοτε πέρασε καιρός και γεγονότα, για να φτάσουμε στο σήμερα. Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, με σερί 6-0 (έχουν κάνει το ρεπό τους, όπως ο Παναθηναϊκός) είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας.

Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» του Δημήτρη Πρίφτη έκαναν πρεμιέρα με εκτός έδρας ήττα από τον Άρη αλλά έκτοτε μέτρησαν πέντε συνεχείς νίκες και όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα, είναι το μοναδικό συγκρότημα που μπορεί να κοιτάξει τον Ολυμπιακό φέτος.

Αγωνιστικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ, ενώ υπολογίζεται κανονικά ο νεοαποκτηθείς ο Κουίνσι Έισι, που είχε πάρει λίγο χρόνο την περασμένη Παρασκευή εναντίον της Μακάμπι.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αμφίβολος είναι Χάουαρντ Σαντ-Ρος, που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ όπως είναι φυσικό δεν υπολογίζονται οι ξένοι που δεν είναι δηλωμένοι, Φλόιντ και Φέρελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις