Άλεκ Μπάλντουιν: Νέα μήνυση κατά του ηθοποιού για τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 08:01
A- A A+

Η επικεφαλής σεναριογράφος της ταινίας «Rust», στα γυρίσματα της οποίας έπεσε νεκρή από πυροβολισμό του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν η διευθύντρια φωτογραφίας, Αλίνα Χάτσινς, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του πρωταγωνιστή και της ομάδας παραγωγής της ταινίας. Μεταξύ αυτών,  ο υπεύθυνος όπλων της ταινίας, ο βοηθός σκηνοθέτη και οι εταιρείες παραγωγής.

Η Μέιμι Μίτσελ αναφέρει στη μήνυσή της, τη δεύτερη εις βάρος του ηθοποιού και στελεχών της παραγωγής, ότι το σενάριο δεν προέβλεπε ότι στη συγκεκριμένη σκηνή ο Μπάλντουιν θα πυροβολούσε. Μήνυση έχει υποβάλει και ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος του συνεργείου.

Υποστηρίζει δε ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «από πρόθεση αποφάσισε να παίξει ρώσικη ρουλέτα με ένα γεμάτο όπλο, χωρίς να έχει προηγουμένως ελέγξει αν έχει μέσα σφαίρες και χωρίς να ζητήσει από τον υπεύθυνο να το κάνει», ενώ προσθέτει ότι ο Μπάλντουιν και η παραγωγή ενήργησαν «είτε από πρόθεση, είτε από αμέλεια, με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες».

Η Μίτσελ στη μήνυσή της αναφέρει ότι στεκόταν περίπου σε απόσταση ενός μέτρου από τον ηθοποιό την ώρα του πυροβολισμού και για τον λόγο αυτό «υποφέρει από σοβαρό σωματικό και ψυχικό τραύμα», αλλά και από «ακραίο ψυχικό, σωματικό και νευρικό πόνο».

Οι συνήγοροι των μελών της κινηματογραφικής παραγωγής υποστηρίζουν ότι, ίσως, υπήρξε δολιοφθορά, ωστόσο η αρμόδια εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει για την ώρα απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο, καθώς αναφέρει ότι υπήρξαν περισσότεροι από ένας πυροβολισμοί στη διάρκεια του μοιραίου γυρίσματος.

Προτεινόμενα για εσάς