Επεισόδια από διαδηλωτές κατά τη συνάντηση Ν. Κακλαμάνη - Τσαρλς Ρις

Η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλη επανέλαβε ο αμερικανός πρέσβης
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 11:36
A- A A+

Η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλη τόνισε ο αμερικανός πρέσβης, Τσαρλς Ρις, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, σήμερα το πρωί.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκαν επεισόδια έξω από στο Δημαρχιακό Μέγαρο από συγκεντρωμένους διαδηλωτές του Κομμουνιστικού Κόμματος που έκαψαν την αμερικανική σημαία και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι η επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ ήταν εθιμοτυπική προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ όπως είπε, ο κ. Ρις είναι διατεθειμένος να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, κυρίως σε επίπεδο προηγμένης τεχνολογίας, για τη βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας στην πόλη.

Ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι έχει ήδη συναντηθεί με δυο δημάρχους από την Αμερική, το δήμαρχο του Σικάγο και το δήμαρχο του Νάσβιλ , ενώ έχει ζητήσει επίσης να τον επισκεφθεί ο δήμαρχος του Λος ¶ντζελες. Όπως σημείωσε, το Σικάγο και το Λος Αντζελες είναι δύο πόλεις της Αμερικής που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Παράλληλα υπάρχει συμφωνία με τους δημάρχους των παραπάνω πόλεων για συνεργασία κυρίως σε θέματα πολιτισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή