Ο Τόμας Μπαχ επικοινώνησε με την Πενγκ Σουάι

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 19:28
UPD:19:30
EPA/RAJAT GUPTA
A- A A+

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, επικοινώνησε με βιντεοκλήση με την Πενγκ Σουάι, ενημέρωσε απόψε (21/11) η ΔΟΕ.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια των διπλών ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία της και ασφαλής, ενώ ζήτησε σεβασμό της προσωπικής ζωής της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Πενγκ είχε καταγγείλει πως το 2018 υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πανίσχυρο αντιπρόεδρο, τότε, της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί.

Μετά την ανάρτηση της αθλήτριας στο κινεζικό Facebook, το Weibo, η Πενγκ σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής, ενώ η ανάρτηση κατέβηκε ταχέως από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που σήμανε συναγερμό σε παγκόσμια κλίμακα, προεξαρχόντων του ΟΗΕ, της WTA και της ATP, ενώ το θέμα δεν άργησε να πάρει και πολιτικές διαστάσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, είχε καλέσει τις κινεζικές αρχές να παράσχουν περισσότερες διαβεβαιώσεις για την καλή κατάσταση της Πενγκ, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις Γυναικών (WTA), σύμφωνα με την οποία οι εικόνες ήταν «ανεπαρκείς αποδείξεις».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν επίσης ζητήσει από την Κίνα να παράσχει αποδείξεις για το πού βρίσκεται ο Πενγκ.

Η ανησυχία για την αθλήτρια προέκυψε καθώς παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα ζήτησαν μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο, λόγω του ιστορικού της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις