Κερ: Ο Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 12:13
UPD:12:16
USA TODAY Sports/Kyle Terada
A- A A+

Ο Στεφ Κάρι είναι ο «καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών» σύμφωνα με τον προπονητή του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, μετά την τελευταία νίκη, με 104-89, επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Κάρι σημείωσε 40 πόντους, συμπεριλαμβανομένων 20 στο τέταρτο δεκάλεπτο (!), καθώς οι Ουόριορς έτρεξαν σερί 17-0 για να ανατρέψουν τη διαφορά των 13 πόντων και να διεκδικήσουν τη νίκη εκτός έδρας.

Ο «δαιμονισμένος» ηγέτης τους πέτυχε τέσσερα τρίποντα σε αυτό το διάστημα, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι με συνολικά εννέα τρίποντα, κι αυτή είναι η 10η φορά που έχει σκοράρει εννέα ή περισσότερα από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Κάρι πέτυχε αυτό το κατόρθωμα σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο επόμενος καλύτερος στην ιστορία του πρωταθλήματος, με εννέα παιχνίδια στα οποία σημείωσε 9 ή περισσότερα τρίποντα σε όλη την καριέρα του.

Ο δύο φορές MVP του NBA μέτρησε επίσης τον 53ο αγώνα της καριέρας του όπου έχει πετύχει 40+ πόντους, κάτι που έχει σημειώσει 15 φορές από τότε που έγινε 32 ετών. Μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ (18) και ο Μάικλ Τζόρνταν (38) είχαν περισσότερους αγώνες με 40+ πόντους σε ηλικία 32 ετών (ή μεγαλύτερη), με τον Κάρι να ξεπερνά τον Άλεξ Ίνγκλις (14).

«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού», είπε ο Κερ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλων των εποχών. Καταλαβαίνει το παιχνίδι με και χωρίς την μπάλα. Είναι ατρόμητος. Όσο καταπληκτικό κι αν ήταν δεν με σόκαρε, γιατί αυτό κάνει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις