«Ναι» στο Μουντιάλ από τη Δανία, αλλά με σχέδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 20:41
UPD:19/11/2021 01:40
Ritzau Scanpix via REUTERS/RITZAU SCANPIX DENMARK
A- A A+

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας (DBU) ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τον χώρο που καταλαμβάνει η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα γίνει στο Κατάρ το 2022, για να αναδείξει ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Αφού η Δανία εξασφάλισε την πρόκρισή της, η DBU αποκάλυψε ότι η Εθνική ομάδα δεν θα συμμετάσχει στις εμπορικές δραστηριότητες που σχεδιάζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με την ίδια την Εθνική ομάδα και τους συνεργάτες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να μειώνουν στο ελάχιστο τα ταξίδια στο Κατάρ.

Οι χορηγοί Danske Spil και Arbejdernes θα εμφανίσουν επίσης μηνύματα υποστήριξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα προπονητικά κιτ της ομάδας κατά τη διάρκεια του τουρνουά, που ξεκινά στα μέσα Νοεμβρίου του επόμενου έτους.

Η DBU είπε επίσης ότι η Εθνική ομάδα θα συμμετέχει μόνο σε αθλητικές εκδηλώσεις ή πρωτοβουλίες όπου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες εργάτες. 

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα συνεχίσει επίσης να έχει συνομιλίες με τη FIFA και την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ 2022 για να συζητήσουν τις ανησυχίες της.

Ως μέρος της πρωτοβουλίας, η Ομοσπονδία πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας και θα μπορούσε να επεκτείνει τις δραστηριότητες διαμαρτυρίας της ενόψει του τουρνουά του επόμενου έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις