Απόφαση δ.σ. ΚΕΔΚΕ για τις αποζημιώσεις των αιρετών

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 21:31
A- A A+

Την ομόφωνη απόρριψη του σχεδίου Π.Δ. του ΥΠΕΣΔΔΑ «Περί καθορισμού οικονομικής αποζημίωσης των δημάρχων και των προέδρων κοινοτήτων», επειδή ήταν ελλιπές και δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα υπαρκτά προβλήματα των αιρετών -και ιδίως των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των πρώην ΔΕΚΟ- αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ προτείνει, μεταξύ άλλων, στην ηγεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ:

- κατεπείγουσα ρύθμιση αναστολής της εφαρμογής του άρθρου 136 παρ. 8 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων -που υποχρεώνει τους αιρετούς στους οποίους χορηγείται ειδική άδεια κατά τη διάρκεια της θητείας τους να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης, είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται- μέχρι την έκδοση του σχετικού Π.Δ. που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

- Να διορθωθεί η απόφαση για την αναπροσαρμογή των εξόδων παράστασης για το 2007 και να προβλεφθεί ενιαία αύξηση 6% πάνω στις κλίμακες που ισχύουν μέχρι σήμερα. Και αυτό γιατί η Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε το ΥΠΕΣΔΔΑ σε ορισμένους δημάρχους προκαλεί μειώσεις του ύψους των αποζημιώσεων, ενώ σε άλλους αυξήσεις της τάξης του 25%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή