Ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών- Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 12:57
UPD:13:06
REUTERS/GIORGOS MOUTAFIS
A- A A+

Ξεκινά η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, σε βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, καθώς δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που αφορά στην επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σε βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε το πρωί την απόφαση, σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτικών ιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εθνικό σύστημα υγείας, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Η στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποβλέπει πρωτίστως στην υγειονομική ασφάλεια αλλά και ταυτόχρονα στην ανάγκη να μην ξανακλείσει η οικονομία και να μείνει ανοιχτή η κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότη «η πανδημία επιμένει» και «δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την πατρίδα μας».

Σύμφωνα με την απόφαση εξουσιοδοτούνται ο υπουργός Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’  47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Η επίταξη αφορά τις προσωπικές υπηρεσίες ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Όπως αναφέρεται, την επίταξη επιβάλλει η ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορωνοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή