Βουλή: Κύρωση συμφωνιών μεταφορών και επικοινωνιών

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 21:40
A- A A+

Κυρώθηκαν σήμερα από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών με το Κατάρ, καθώς και δύο Συμφωνίες συνεργασίας της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της, για ένα παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, με την Κίνα και με την Ουκρανία.

Η Διμερής Αεροπορική Συμφωνία με το Κατάρ ρυθμίζει, κατ' αρχήν, τα θέματα λειτουργίας διεθνών αεροπορικών γραμμών μεταξύ των δύο χωρών.

Τα σημαντικότερα αποτελέσματα της Συμφωνίας αναμένονται να είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας στις αεροπορικές μεταφορές μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ, η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της αεροπορικής σύνδεσής τους, η συνακόλουθη αύξηση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και η διευκόλυνση του εμπορίου και η σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Οι Συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώτα με την Κίνα και στη συνέχεια με την Ουκρανία, για το πρόγραμμα ραδιοπλοήγησης GALILEO, που κυρώθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ε.Ε να προσδώσει παγκόσμια εμβέλεια στο εν εξελίξει Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η Κίνα αποτέλεσε την πρώτη χώρα εκτός Ε.Ε. που ενδιαφέρθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα GALILEO και δεσμεύτηκε να συνεισφέρει, οικονομικά, στην κατασκευή του. Κύριος στόχος της Συμφωνίας είναι η συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο και η εξασφάλιση πρόσβασης χωρίς διακρίσεις, στην κινεζική αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή