Η Mercedes προσέφυγε κατά του Φερστάπεν και της Red Bull

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 21:38
UPD:21:43
REUTERS/LISI NIESNER
A- A A+

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι ζήτησε να επανεξεταστεί το «ατύχημα» μεταξύ Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν κατά τον 48ο γύρο του GP της Βραζιλίας την περασμένη Κυριακή, για το οποίο ο Ολλανδός δεν τιμωρήθηκε.

Η ομάδα των «ασημένιων βελών» βασίζει το αίτημά της για επανεξέταση σε «νέα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα στους κριτές τη στιγμή της απόφασής τους».

Ο Φερστάπεν, που δέχθηκε επίθεση από τον Χάμιλτον εξωτερικά στη στροφή 4, «αμύνθηκε» επιθετικά κι έδιωξε τον αντίπαλό του από την πίστα. Οι επίτροποι δεν θεώρησαν απαραίτητο να διερευνήσουν το περιστατικό, θεωρώντας ότι επρόκειτο για αγωνιστικό επεισόδιο. 

Ωστόσο, ο διευθυντής του αγώνα Μάικλ Μάσι εξήγησε αργότερα ότι δεν είχαν πρόσβαση σε όλες τις εικόνες, και ιδιαίτερα σε εκείνες από τη Red Bull, κάτι που θα ήταν ενοχοποιητικό εάν έδειχναν σκόπιμη κίνηση του τιμονιού προς τον Χάμιλτον.

Σε κάθε περίπτωση, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίπαλό του δέκα γύρους αργότερα, κερδίζοντας ταυτόχρονα τη νίκη στο γκραν πρι της Βραζιλίας και επιστρέφοντας στους -14 βαθμούς πίσω από τον Φερστιάπεν, τρεις αγώνες πριν το τέλος.

 Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζεται στο Κατάρ, την ερχόμενη Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις