Μουντιάλ 2021: Στο Κατάρ και η Κροατία

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 19:24
UPD:19:37
REUTERS/ANTONIO BRONIC
A- A A+

Η Κροατία προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ως πρώτη από τον 8ο προκριματικό όμιλο της Ευρωπαϊκής Ζώνης, καθώς νίκησε 1-0 τη Ρωσία στο Σπλιτ, στον άτυπο «τελικό» του γκρουπ.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι που έως την έναρξη του σημερινού αγώνα ήταν πρωτοπόροι στον όμιλο, θα υποχρεωθούν να περάσουν από τη βάσανο των πλέι-οφ για να διεκδικήσουν το ένα από τα τρία τελευταία εισιτήρια της UEFA για το Μουντιάλ.

Εν πολλοίς, η ομάδα του Βαλερί Κάρπιν πλήρωσε τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την προσέγγισή της στο παιχνίδι, που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή και μετέτρεψε σε... βούρκο τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Πόλιουντ».

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν για να μη χάσουν, αλλά αυτή η τακτική, συνήθως, αποφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρωσία έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 74΄, ενώ ήδη η «Χρβάτσκα» μετρούσε 17!

Ό,τι όμως δεν κατάφεραν οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς το πέτυχαν μόνοι τους οι Ρώσοι: στο 81ο λεπτό ο Κουντριάσοφ προσπάθησε να διώξει σέντρα του Σόσα αλλά «εκτέλεσε» τον Σαφόνοφ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και τους Κροάτες στο Κατάρ.

Σε άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κύπρος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με την έβδομη ήττα σε 10 αγώνες, καθώς έχασε (1-2) στη Λιουμπλιάνα από τη Σλοβενία. Οι Ζάιτς (48΄) και Τσέριν (84΄) σκόραραν για τους Σλουβένους, για να μειώσει στο 89΄ ο Κακουλή.

Η Κύπρος απέφυγε πάντως την τελευταία θέση του 8ου ομίλου, καθώς η ισόβαθμή της Μάλτα συνετρίβη με 6-0 (6΄, 16΄ Ρουσνάκ, 8΄, 69΄, 80΄ Ντούντα, 72΄ Ντε Μάρκο)  από τη Σλοβακία κι έμεινε τελευταία, λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις