Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν το Ιράν

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 15:19
UPD:15:27
A- A A+

Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν το νότιο Ιράν κοντά στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς την Κυριακή, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο μικρές ζημιές.

«Δύο σεισμοί μεγέθους 6,3 και 6,4 Ρίχτερ έπληξαν το νότιο Ιράν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 6,5 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι αναβαθμίστηκε από το προκαταρκτικό μέγεθος 6,1 σε σχετικά μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων. 

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις του νότιου Ιράν στην επαρχία Χορμοζγκάν», δήλωσε αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στην περιοχή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στον κόλπο του Ντουμπάι, σύμφωνα με ορισμένους κατοίκους.  «Έγινε αισθητός στη βόρεια και ανατολική πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χωρίς κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε σε tweet το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή