Ευρείες νίκες για Προμηθέα Πατρών και Κολοσσό Ρόδου

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 20:44
UPD:21:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Ο Προμηθέας Πάτρας πέρασε σαν... αερικό από τη Νίκαια, επικρατώντας με 88-65 του Ιωνικού στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στη Basket League.

Η αχαϊκή ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες βελτιώνοντας το ρεκόερ της σε 5-2, ενώ το πειραϊκό συγκρότημα υποχώρησε στο 2-5.

Τη διαφορά έκανε το βάθος στον πάγκο του Προμηθέα, καθώς ο Ιωνικός είχε μόλις εννέα παίκτες διαθέσιμους και οι επιλογές περιορισμένες, ενώ προερχόταν, όπως και ο Προμηθέας, από ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα.

Στην επιστροφή του στπ ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ηλίας Ζούρος είχε έξι παίκτες «διψήφιους» σε πόντους και κορυφαίο τον Ρέι με 15.

Ο Αγραβάνης πρόσθεσε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Γκραντ 14 πόντους, ο Ρογκαβόπουλος 12 και οι Χαντ, Γιαννόπουλος από 10.

Για τους γηπεδούχους ο Τζέρμαν είχε 31 πόντους και ακολούθησαν οι Χουγκάζ και Όουενς με 6.

Πέμπτη νίκη και για τον Κολοσσό Ρόδου, που επικράτησε με 82-59 του Λαυρίου συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις. Ο Ουίλιαμς ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους ενώ για το Λαύριο των 20 λαθών o Μουράτος σημείωσε 12.

Οι «θαλασσί» διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (43-29), την στιγμή που το Λαύριο είχε σε αυτό το διάστημα 2/10 τρίποντα και 11 λάθη.

Ο Κάρτερ και ο Μουράτος ανέβασαν την απόδοση του Λαυρίου στην τρίτη περίοδο, αλλά η διαφορά δεν έπεσε κάτω από το -8 (62-54) στο φινάλε του δεκαλέπτου, σημείο στο οποίο επί της ουσίας μπήκε τέλος στην προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης.

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου ο Κολοσσός δέχθηκε μόλις έναν πόντο και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +20 (75-55), με τη συνέχεια του αγώνα απλή διεκπεραίωση...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις