«Όσο παρεμποδίσουν την πολιτική μετάβαση στη Λιβύη θα λογοδοτήσουν»

Tο προσχέδιο συμπερασμάτων στην Διεθνή διάσκεψη
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 17:40
UPD:13/11/2021 00:00
REUTERS/Denis Balibouse
A- A A+

 Όσοι επιχειρούν να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία και την πολιτική μετάβαση στη Λιβύη θα λογοδοτήσουν και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων  σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι.

Στο κείμενο, που είναι σε γνώση του Reuters, καλούνται όλες οι πλευρές να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα ξεκινήσουν στις 24 Δεκεμβρίου. Ζητείται δε να εφαρμοσθεί χωρίς καθυστέρηση το σχέδιο δράσης για την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων και των μισθοφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα λαμβάνει  μέρος σε τόσο υψηλό επίπεδο σε διεθνή συνάντηση για τη Λιβύη.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές,  η πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού να συμμετάσχει, συνιστά αναγνώριση της χώρας μας ως δύναμης περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας. Επίσης αναγνωρίζεται ο ρόλος της Ελλάδας στην πορεία προς τη σταθεροποίηση της Λιβύης, ως ο κοντινότερος γείτονας της μαζί με την Ιταλία και τη Μάλτα.

Την πρόσκληση απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι στο τέλος Σεπτεμβρίου για την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή