Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 07:12
UPD:07:16
REUTERS/INTERIOR MINISTRY OF UKRAINE

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ηχηρό καμπανάκι από τις ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις προθέσεις της Ρωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg που επικαλείται διπλωματικές πληροφορίες, η Μόσχα πιθανόν να εξετάζει  εισβολή στην Ουκρανία καθώς οι εντάσεις για το μεταναστευτικό και την ενεργειακή κρίση κλιμακώνονται. 

Με την Ουάσινγκτον να παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα, Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στην Ε.Ε. για τις ανησυχίες τους. Οι εκτιμήσεις τους στηρίζονται σε πληροφορίες, που οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη μοιραστεί επισήμως με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - κάτι που θα πρέπει να γίνει πριν ληφθεί η όποια απόφαση για συλλογική απάντηση, αναφέρουν οι πηγές. 

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε το βράδυ της Πέμπτης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους για την αύξηση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Από την πλευρά της η Ρωσία απαντά ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στο έδαφός της είναι εσωτερικό ζήτημα και αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει η όποια επιθετική πρόθεση. Εγκαλεί επίσης τις ΗΠΑ για προκλητική συμπεριφορά με την παρουσία πλοίων του πολεμικού ναυτικού της στη Μαύρη Θάλασσα. 

Στον απόηχο της είδησης το ρούβλι υποχωρεί κατά 0,5% σε χαμηλά έξι ημερών έναντι του δολαρίου. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή