«Γιατί υπάρχει αρμοδιότητα της ΥΠΕΞ στη Θράκη; Δεν είναι ελληνική Επικράτεια;»

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2007 20:29
A- A A+

Σημείο αντιπαράθεσης στη Βουλή υπήρξε η τροπολογία για τον διορισμό 240 μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, τροπολογία που υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ.

«Οι θρησκευτικές ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς. Γιατί έχουμε ιμάμηδες 9μήνου συμβάσεως;» ανέφερε ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης και συνέχισε: «Εκεί που η κάθε κοινότητα επέλεγε το δικό της ιμάμη, ερχόμαστε εμείς και λέμε ότι βάζουμε αυτόν που θέλουμε. Αυτομάτως, εκεί που είχαμε 3 μουφτήδες και 3 ψευτομουφτήδες, θα δημιουργήσουμε 240 ιμάμηδες και άλλους τόσους ψευτοϊμάμηδες».

«Η επί τόπου εξαγγελία των μέτρων από την υπουργό Εξωτερικών, είναι συνέχεια μιας λαθεμένης τακτικής όσον αφορά τη Θράκη» υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Γιατί υπάρχει αρμοδιότητα της υπουργού Εξωτερικού εκεί; Δεν είναι ελληνική Επικράτεια; Μην επαναλαμβάνουμε λάθη άλλων δεκαετιών» προέτρεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η τροπολογία θα σημάνει περαιτέρω χειραγώγηση της μουσουλμανικής μειονότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η μειονότητα θα αντιδράσει» ανέφερε από πλευράς Συνασπισμού ο Φώτης Κουβέλης.

«Να μπει ερμηνευτική δήλωση, ότι η αποφασιστική αρμοδιότητα ανήκει στο Μουφτή» πρότεινε η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα.

«Οι ιεροδιδάσκαλοι επιλέγονται υπό την έννοια των προσόντων τους, από Επιτροπή, αλλά ο Μουφτής προτείνει» σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή