Αρνητική η Premier League σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 21:23
UPD:21:26
REUTERS/Andrew Yates
A- A A+

Η αγγλική Premier League τάσσεται επίσημα απέναντι στο σχέδιο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Το ανακοίνωσε η ίδια η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι 20 σύλλογοι της κατηγορίας έχουν συζητήσει τη διαδικασία αναδιαμόρφωσης στο καλαντάρι ων διεθνών αγώνων μετά το 2024. 

Οι σύλλογοι έχουν εκφράσει ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν οι τρέχουσες προτάσεις της FIFA στην ευημερία των παικτών, στην εμπειρία των φιλάθλων, στις προετοιμασίες πριν από τη σεζόν και στην ποιότητα των διοργανώσεων.

Ο Ρίτσαρντ Μάστερς, διευθύνων σύμβουλος της Premier League, δήλωσε: «Η Premier League έχει δεσμευτεί να αποτρέψει οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα διεθνών αγώνων της FIFA μετά το 2024 που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία των παικτών και να απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα, το πρόγραμμα, τις εγκαταστάσεις και τις παραδόσεις του εθνικού ποδοσφαίρου».

«Είμαστε ανοιχτοί σε μεταρρυθμίσεις και νέες ιδέες, αλλά αυτές θα πρέπει να βελτιώνουν τη συμπληρωματική ισορροπία μεταξύ του εθνικού και του διεθνούς ποδοσφαίρου, προκειμένου να βελτιώσουν το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει σημαντικές συμφωνίες με τα πρωταθλήματα που παρέχουν τη βάση για το παιχνίδι», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ομάδες των φιλάθλων, παίκτες, εθνικούς και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς για να βρούμε λύσεις που είναι προς το συμφέρον του μακροπρόθεσμου μέλλοντος του ποδοσφαίρου», κατέληξε ο Μάστερς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις